perjantai 27. tammikuuta 2017

Kiitollisuus

Hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle! Lämmin kiitos kaikista joulumuistamisista omasta ja kummilapsi-hankkeen lasten ja nuorten puolesta. Sain viettää joulun jälkeen noin viikon lomaa. Viimeisiä töitä ennen joulua tehdessäni mieleni täytti kiitollisuus. Mietin sitä, miten ihmeellistä on, että työllämme on niin mahtava tukijoukko, että voimme täällä olla tukemassa noin 500 kenialaista lasta ja heidän läheisiään. Olette mukana tärkeässä työssä, suuri kiitos kaikesta taloudellisesta tuesta ja rukouksista! Olen suunnattoman kiitollinen siitä, että olen saanut palvella tällä paikalla nämä vuodet tässä työssä.

Loppuvuosi meni nopeasti monenlaisessa puuhassa. Joulukuun alussa sain pitää vieraanani suomalaista ystävääni. Hänen ja lähettitoverini kanssa sain ihastella kaunista Keniaa mm. päiväntasaajalla ja Maasai maran luonnonpuistossa. Marraskuussa minulla oli mahdollisuus tavata Nairobissa hankkeemme opiskelijoita ja myös hankkeemme kautta jo ammattiin valmistuneita nuoria. Osallistuimme jumalanpalvelukseen ja tämän jälkeen saimme syödä yhdessä lounasta ja viettää iltapäivää yhdessä. Jo työelämässä olevat nuoret kannustivat opiskelijoitamme opiskeluissa eteenpäin. Oli ilo tavata näitä kaikkia nuoria. Ennen tuota tapaamista sain tavata erään pienen tytön, joka muutti äitinsä kuoleman jälkeen Nairobiin uuden huoltajan luokse. Tyttö oli asunut aikaisemmin hyvin pienessä maaseutukylässä ja nyt hän oli asunut muutaman kuukauden ajan pääkaupungissa Nairobissa. Saimme viettää kahvilassa hetken jutellen tytön elämästä. Tämä pieni viidesluokkalainen tyttö ei ollut koskaan ennen vieraillut missään kioskia suuremmassa kaupassa ja nyt tapaaminen oli sovittu ostoskeskuksen kahvilaan. Mm. liukuportaissa meneminen oli tytölle hauska kokemus. Monenlaisia muutoksia hankkeemme lapsien elämässä tapahtuu. Oli hienoa huomata, että tytön täti pitää hänestä hyvää huolta ja kaikki asiat tytön elämässä oli nyt hyvin.

Orpokodin lapsille suunniteltu retkipäivä oli onnistunut. Kaksi pikkubussia toi orpokodin väen Kisumuun, jossa muutama tiimimme työntekijä odotteli minun kanssani heitä ja toivotti heidät

tervetulleeksi Kisumuun. Pappi Joseph piti hartauden kirkossa ja siunasi alttarille polvistuneet lapset. Välipalaksi nautitun puuron jälkeen jatkoimme matkaa eläintarhaan, jossa riitti ihmettelemistä kaikille. Jälleen kerran apinat olivat vikkelijä ja evästauolla ottivat omansa tarjoilusta. Ruokatauon jälkeen oli vielä aikaa leikkiä leikkipuistossa erilaisissa kiipeilytelineissä, keinuissa, pomppulinnassa ja trampoliinilla. Kotimatkalle lähti iloinen mutta väsynyt joukko.

Orpokodilla järjestettiin viime kirjeessä kertomani yhdistetty joulu- ja läksiäisjuhla. Orpokodin tarkoituksena on tarjota lapsille väliaikainen paikka, jossa heidän ei tulisi viettää monia vuosia. Parhainta lapselle olisi se, että hän saisi asua kotikylässään sukulaisten luona. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista ja näin orpokoti on tarpeellinen. Tuona juhlapäivänä yhdeksän orpokodin lasta lähti sukulaistensa luokse asumaan. Näitä yhdeksää lasta oli sukulainen tullut hakemaan ja yhteisen päivän päätteeksi he lähtivät yhdessä matkaan. Tänä vuonna pystymme sitten tarjoamaan paikan sellaisille lapsille, joilla ei ole muuta paikkaa asua. 14 lasta jäi vielä asumaan orpokodille ja paikkoja tuossa kodissa on yhteensä 24 lapselle. Saamme jatkossakin seurata orpokodilta pois muuttaneiden lasten elämää, sillä heidät otettiin kummilapsihankkeeseen mukaan. Tiedätkö jonkun, joka haluaisi ottaa kummilapsen Keniasta? Tai kuulutko johonkin ryhmään, joka voisi yhdessä tukea kenialaista lasta? Nyt hankkeessamme olisi monta lasta ilman omaa henkilökohtaista kummia.

Toimistossamme on ollut taas kiireistä, sillä uusi lukuvuosi on alkanut. Opiskelijat ovat käyneet toimistossamme selvittämässä kouluun palaamisen liittyviä asioita. Pyydetään kaikille hankkeemme lapsille ja nuorille intoa opiskeluun. Minä olen valmistautumassa kotimaankaudelle. Huhtikuusta eteenpäin kummipostit eivät liiku eteenpäin ennen syksyä. Mikäli haluat kevään aikana lähettää postia kummilapsellesi, teethän sen hyvissä ajoin maaliskuussa.

“Minä luotan sinun armoosi, saan iloita sinun avustasi.”
Psalmi 13:6

Siunausta elämään!

Terveisin

Maikki

Yhteystiedot
P.O Box 1203-40100, Kisumu, Kenya

https://www.sley.fi/yhteystiedot/henkilo/1377

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti