torstai 19. huhtikuuta 2018

Iloisia uutisia Novosibirskistä

“Älkää pelästykö. Te etsitte Jeesus Nasaretilaista, joka oli ristiinnaulittu. Hän on noussut kuolleista, ei hän ole täällä.”
Mark. 16:6

Pääsiäisen sanoma on todellisen ilon sanoma: Kristus on ylösnoussut! Kuolema on voitettu ja uusi elämä voi alkaa. Siitä parempaa uutista ei voi olla. Tämän sanoman äärelle mekin kokoonnuimme täällä Novosibirskin seurakunnassa moneen kertaan pääsiäisen aikana. Toinen iloinen asia on, että olemme vihdoin viimein saaneet työluvat vuodeksi eteenpäin. Nyt odotamme vielä Venäjän sisäministeriön kutsua työviisumia varten. Tätä varten joudumme vielä piipahtamaan Suomessa. Mutta sen jälkeen viisumiasiat alkavat vihdoin olla hetkeksi kunnossa.

Seurakunnan uutisia

Timur Pamjatnyh aloittaa kesäkuussa Novosibriskin seurakunnan kirkkoherrana. Uuden kirkkoherran valinta on herättänyt monia tunteita. Meidän roolimme on ollut kuuntelija ja sovittelija ihmisten välillä. Onneksi rauha ihmisten välille on syntymässä ja kirkkoherran vaihdos saadaan tehtyä ilman suurempia ongelmia. Olemme kokeneet tärkeäksi viime aikoina tukea erityisesti Timuria ja hänen perhettä uuden edessä, siksi olemme kokoontuneet säännöllisesti meille lukemaan Raamattua, rukoilemaan ja hieman myös ideoimaan tulevaa. Meistä tulevaisuus näyttää valoisalta. Ikään kuin moni uusi ovi voisi aueta. Seurakunta saa Timurista paimenen, jolla on hengellistä näkyä ja paloa johtaa seurakuntaa Novosibirskissa. Jätetämme kaikki suunnitelmat Herran haltuun.

Omskin vierailu

Mari ja lähettitoverimme Saara Karttunen kävivät yhdessä Omskissa. Matkaan lähdettiin lauantai yöjunaan ja juna oli sopivasti Omskissa ennen Jumalanpalveluksen alkua. Oli mukava osallistua pitkästä aikaa Omskin seurakunnan messuun, sillä asuimmehan me yli vuoden Omskissa, joten kirkko tuntuu sielläkin kotoisalta. Mari oli valmistautunut pitämään pyhäkoulun, mutta tällä kertaa lapsia ei tullut. Edellisellä kerralla lapsia oli ollut kahdeksan. Messun jälkeen joimme teetä ja vaihdoimme kuulumisia. Jäimme vielä kirkolle pitämään pyhäkoulukokousta Allan ja Valjan kanssa, jotka nyt yhdessä vastaavat lapsityöstä. Seuraavana päivänä jatkoimme vielä kokousta ja kesäleirin suunnittelua. Kylätyön kehittämisestä käytiin myös keskustelua. Omskin ympärillä on

monia luterilaisia kyliä, joissa olisi lapsia ja aikuisia valmiita tulemaan mukaan seurakunnan toimintaan, mikäli sitä vain olisi näissä kylissä. Pappeja, kokouksia, koulutusta - ystäviä läheltä ja kaukaa Kevättalvella on ollut monenmoista tapahtumaa ja kohtaamista. Helmikuun lopulla kokoonnuimme Novosibirskissa Inkerin kirkon Siperian rovastikunnan pappien kanssa. Myös piispa Aarre Kuukauppi lensi tapaamaan kaukaisen rovastikunnan paimenia. Maaliskuun puolella järjestettiin Inkerin kirkon koulutustapahtuma, moduuli, joka on osa Teologisen Instituutin teologian perusopintoja.
Aiheena moduulissa oli homiletiikka ja hermeneutiikka. Opettajana toimi Inkerin kirkon Teologisen Instituutin rehtori pastori Ivan Laptev. Koulutukseen osallistui Siperian rovastikunnan eri seurakuntien seurakuntalaisia. Lisäksi saimme iloita hetken kiinalaisen ystävämme Chiuangin seurasta, joka lensi kahdeksi viikoksi Kiinasta Novosibirskiin. Hän tuli heti kirkkoomme ja toi pari uutta ystäväänsä mukanaan. Järjestimme myös kotonamme jo perinteeksi muodostuneen kiinalaisen ruuan illan. Tällä kertaa vieraana oli ystäviämme seurakunnasta. Chiuangin joutui palaamaan Kiinaan, mutta palaa vielä loppuvuodesta Novosibirskiin jatkamaan opintojaan.

Tulevia tapahtumia Ensi syksyksi on suunnitteilla Siperian rovastikunnan pyhäkoulukoulutus viikonloppu. Terhi Smeds on lupautunut tulemaan pitämään kurssia yhdessä Marin kanssa. Mahdollisesti syksylle saamme myös järjestettyä sielunhoitokoulutuksen Novosibirskiin Petri Välimäen johdolla. Ennen syksyä ehtii kuitenkin vielä tapahtumaan monenmoista

Toivotamme kaikille ystävillemme ja työmme tukijoille iloista kevättä ja pääsiäisen jälkeistä riemua siitä, että Jeesus Kristus on ylösnoussut, totisesti ylösnoussut!

Mari ja Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti