maanantai 8. lokakuuta 2018

Terveiset syyskuun alun Etiopiasta

Elämme vielä keskellä sadekautta, vaikka sateiden pitäisi pikku hiljaa jo loppua. Tästä ei toistaiseksi ole ollut merkkiä ja olemme asiaa ihmetelleet yhdessä paikallisten kanssa.

Viime kirjeessä pyysimme esirukousta Tanian työluvan puolesta. Kiitos teille rukouksista ja kiitos ennen kaikkea Taivaan Isälle, että Tania sai työluvan. Kuten niin usein aiemminkin, sen saaminen oli hankalaa. Lopulta Tania sai sen kaksi päivää ennen hänen veljensä häitä, jonne pääsimme onnellisesti lähtemään. Tämä oli meille suuri helpotus monellakin tapaa. Nyt voidaan yhdessä miettiä viimeisen vuoden työtehtävät vapautunein mielin.

Lasten koulut alkoivat kaksi viikkoa sitten ja siihen he ovat olleet tyytyväisiä. Syynä toki oli myös kavereiden näkeminen. Nyt arki taas tuntuu tutummalta, kun elämä menee lasten harrastusten ja kavereiden ympärillä.

Mikalla oli elokuussa yksi diakoniakoulutus Ambossa ja koulutus oli oikein onnistunut. Tämäkin kerta osoitti sen tarpeen, joka seurakunnilla on oman diakoniatyön kehittämiseen. Toisaalta he myös tekevät paljon sellaista, jota ei varsinaisesti dokumentoida, mutta joka on aivan upeata lähimmäisestä välittämisestä. Samalla diakoniatyö on saanut olla evankeliumin väline esimerkiksi muslimien parissa ja joka on aukaissut heidän sydämiään elävän Jumalan puoleen.

Syyskuussa pidämme lähetyksen syyskokouksen ja samalla pohdimme tämän kentän tulevaisuutta. Minkälaisia järjestelyjä olisi hyvä tehdä ajatellen sitä, että me palaamme Suomeen pian, jolloin monet lähetyksen asiat jäävät kahden-kolmen lähetin harteille heidän omien töidensä ohessa. Tähän tarvitsemme yhteistä viisautta.

Kirjeen lopussa haluamme sanoa jotain myös tulevaisuudestamme. Meille on ajankohtaista, että saisimme myytyä kerrostaloasuntomme Lahdessa, jotta voisimme alkaa sen jälkeen etsiä uutta asuntoa Joensuusta, jonne olemme muuttamassa.

Muutto Suomeen on meille kaikille erittäin iso muutos, samoin kuin muutto Joensuuhun, joka on meille uusi kaupunki.

Olisimme kiitollisia, jos muistaisitte erityisesti meitä asuntoasian puolesta.

Toivomme teille kaikille oikein hyvää ja siunattua syksyä.

T:Mika, Tania, Noah, Mateo, Natanael,Naomi ja Eden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti