torstai 2. toukokuuta 2019

LÄMPÖTILAN MUUTOKSIA

Matkustin kotimaankaudelle pääsiäiseksi ja sain heti ihastella Suomen kaunista kevättä. Kisumun lämpötila oli koko alkuvuoden yli +30 astetta. Oli hienoa tulla sieltä vähän viileämpään ilmaan. Takanani on jo paluukeskustelu työnantajan kanssa ja paluuseen liittyvät terveystarkastukset. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut olla nämä vuodet Keniassa suhteellisen terveenä. Tarvittavia rokotuksia pitää laittaa ajan tasalle tässä kevään aikana. Nyt valmistaudun erilaisiin vierailuihin eri ikäryhmien pariin ja olen valmistellut erilaisia kuvaesityksiä työstämme. Tässä vielä vierailuaikatauluani, toivottavasti tapaamme!
9-10.5 Tampereen eteläinen srk, 15.5 Honkajoki, 16.5 Forssa, 19.5 Lahti, 20-21.5 Orimattila, 22.5 Turku Martin srk, 23.5 Mynämäki, 27.5 Lavia ja Säkylä, 28.5 Forssa, 29.5 Kankaanpää, 3-4.6 Jyväskylä, 5.6 Turku Katariinan srk, 9.6 Pyhäselkä, 10.6 Juuka, 11-12.6 Savonlinna, 17.6 Saarijärvi, 18.6 Sumiainen, 19.6 Janakkala, 25.6 Karijoki, 28-30.6 Evankeliumijuhlat Pori. Evankeliumijuhlilla on kummitapaaminen lauantaina klo 13-14 Isomäki Areenan yläkerran ravintolakabinetissa, tervetuloa! Lähetysbasaarista minut tavoittaa lauantaina klo 11-12.

Huhtikuu on Keniassa lasten lomakuukausia ja tuolloin meillä on ollut tapana tavata hankkeemme lapsia ja huoltajia alueittain. Ehdin olemaan mukana kahdessa tapaamispäivässä ennen matkaani Suomeen. Kerroinkin viime kirjeessäni valmistautumisesta näihin tapaamisiin. Lapset saivat näissä tapaamisissa uudet koulukengät ja rahaa uuden koulupuvun hankintaan. Kuvassa tiimimme työntekijä Raymond auttaa erästä lastamme sovittamaan uusia kenkiä. Danielalla on yllään hänen koulunsa koulupuku. Metrine seuraa vierestä koulupukurahan kanssa. Lapset olivat iloisia saamastaan lahjasta. Päivän ohjelmassa oli myös hartaus ja kuulumisten vaihtoa. Pari tiimimme jäsentä keskusteli lasten kanssa henkilökohtaisesti lasten koulunkäynnistä. Niin monella on haasteita pysyä opetuksen tahdissa mukana. Tämä on suuri rukousaihe.

Sain vierailla myös Matongon orpokodilla. Kodissa on nykyään uusi johtaja, Dinah. Hän tekee suurella sydämellä työtään lasten parissa. Muistetaan häntä ja orpokodin väkeä myös rukouksissamme. Matongon orpokoti on tällä alueella ainut valtion luvan saanut orpokoti. Työntekijämme tekevät yhteistyötä valtion lastentoimiston kanssa ja sitä kautta kotiin tulee uusia lapsia väliaikaissijoitukseen. Työntekijöillämme on vastuullinen tehtävä. Lapset tulevat hyvin haastavista lähtökodista. Tilanne kodissa on ollut sellainen, että on katsottu parhaaksi tuoda lapsi joksikin aikaa orpokodille. Jokaisen kohdalla tavoite on, että lapsi ei asuisi kauan orpokodilla vaan pääsisi mahdollisimman nopeasti palaamaan takaisin sukunsa pariin.

Maaliskuussa järjestimme tiimimme kanssa Kisumun alueen opiskelijoille nuortenpäivän. Tarkoituksena oli viettää mukava päivä yhdessä mutta myös tutustuttaa nuoremme seurakunnan pappiin. Hän pitikin meille Raamattuopetuksen. Aiheena hänellä oli, miten vastustaa kiusauksia. Ajankohtainen aihe meidän kaikkien elämässä. Päivän ohjelmassa oli myös avaimenperän tekoa, erilaisia kilpailulajeja ja ruokailu. Minun vastuullani oli jälleen askartelut ja kilpailut. Oli mukava valmistella tällaista päivää yhdessä tiimimme kanssa. Päivän päätteeksi nuoret siivosivat kirkon valmiiksi sunnuntain jumalapalvelukseen. Oli hienoa, että saimme muutamia hankkeemme kautta valmistuneita nuoria mukaan tähän päivään. Hankkeemme kautta on valmistunut jo paljon nuoria eri aloilta. On sairaanhoitajia, ompelijoita, opettajia, kauneudenhoitajia, sähköasentajia, automekaanikkoja jne. On hienoa, että monet heistä ovat saaneet työpaikan eri puolilta Keniaa. On kuitenkin nuoria, jotka eivät ole työllistyneet ja elämä on heillä hyvin haastavaa. Monella heistä on jo oma perhe ja huoli perheen tulevaisuudesta on suuri. Muistetaan kaikki näitä nuoria rukouksissamme.

”Olkoon katseemme suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään”
Hepr. 12:2

Lämmin kiitos kaikesta tuesta työllemme. Hyviä kevätpäiviä ja iloista kesää!

Terveisin,

Maikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti