torstai 11. heinäkuuta 2019

Lähetysyhdistys Kylväjä ry:n Lähetyksen kesäpäivät 14-16.6.2019 Hyvinkäällä

Lähetyksen kesäpäiville osallistui yhteensä noin 1700 kävijää. Eniten väkeä kokosi jo toista vuotta peräkkäin sunnuntaiaamun messu, joka täytti Hyvinkään kirkon.

Messussa saarnasi Nanjingin teologisessa seminaarissa opettava professori Miikka Ruokanen. Ruokasta on puhutellut kiinalaisten nuorten into viedä evankeliumia eteenpäin.

– Kiinalaisten oppilaitteni yksi lempikohtia on tämän pyhän Vanhan testamentin lukukappale Jesajan kutsumuksesta: ”Minä kuulin Herran äänen sanovan, kuka lähtee sananviejäksi. Ja minä vastasin: tässä olen, lähetä minut.” (Jes. 6:8) Tämä on Kiinan nuorten julistajien tunnuslause. Kiinassa raha on yhä enemmän jumalan asemassa, mutta nämä nuoret ovat päättäneet vastata Jumalan kutsuun, joka on tärkeämpi kuin ura, kertoi Miikka Ruokanen.

Lähetysyhdistys Kylväjän ja Hyvinkään seurakunnan järjestämät Lähetyksen kesäpäivät huipentuivat lauantaina lähetysjuhlaan, jossa saateltiin eläkkeelle pitkäaikainen lähetysjohtaja Pekka Mäkipää ja toivotettiin tervetulleeksi elokuussa lähetysjohtajana aloittava Taneli Skyttä. Paljon yhteisiä naurunpyrskähdyksiä ja hyvää tuulta sisältäneessä ja samaan aikaan syvällisessä iltajuhlassa kohtasivat vanha ja uusi lähetysjohtaja ja siunattiin matkaan työalueille palaavat lähetit.

Hyvinkään seurakuntatalossa oli laaja ja monipuolinen lähetysnäyttely, jossa oli mahdollisuus tutustua tarkemmin eri työalueiden arkeen ja juhlaan. Myös kattava kirjamyynti kiinnosti kesäpäivien osallistujia.

Kuvia lähetysnäyttelystä

Mongolialainen jurtta
Israel-työn osasto
Yleiskuvia näyttelystä
Lähetysyhdistys Kylväjä on evankelisluterilainen kirkon lähetysjärjestö, joka lähettää lähetystyöntekijöitä erityisesti sinne, missä on vähän tai ei lainkaan kristittyjä ja kirkkoja. Kylväjä sitoutuu kokonaisvaltaiseen lähetysnäkemykseen, johon kuuluu evankeliumin julistaminen sekä yhteisöjen elinolosuhteiden kohentamiseen ja kestävään kehitykseen tähtäävä palvelu. Lohjan seurakunnan lähetyskohde on Uzirpurin koulukeskus Bangladeshissä.

Teksti ja kuvat Alli Brummer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti