torstai 23. huhtikuuta 2020

Kristus on ylösnoussut! Христос воскрес!

Kristus on ylösnoussut! Totisesti ylösnoussut. Vietimme historian ensimmäisen pääsiäisen etänä netin äärellä. Miltei kaikki kirkot ympäri maailman olivat suljettuina suurelta yleisöltä ja messut seurakuntalaisten kanssa oli peruttu. Onneksi pääsiäisen sanomaa ei kuitenkaan voida perua. Sanoma kuoleman voittaneesta ja ylösnousseesta Kristuksesta on niin vahva ja väkevä, että se kestää tänä erikoisena korona-aikanakin. Upealla tavalla seurakunnat ovat lähteneet levittämään ilosanomaa netin välityksellä. Rukoilemme, että mahdollisimman moni uusi ihminen, jolle kirkon kynnyksen ylittäminen on saattanut aikaisemmin olla liian korkea, olisi tänä pääsiäisenä löytänyt evankeliumin netissä julkaistun jumalanpalveluksen tai muun hengellisen ohjelman kautta.

Novosibirskin seurakunta

Novosibirskista kuulimme myös uutisia, että alueen viranomaiset ovat kieltäneet julkiset kokoontumiset. Kielto koskee myös kirkkoja. Niinpä Novosibirskissakin jumalanpalvelukset tai ainakin saarnat videoidaan ja julkaistaan seurakunnan Vkontakte-sivuilla. Seurakunta tarjoaa myös apua niille riskiryhmään kuuluville, jotka eivät itse pääse kauppaan ym. asioille. Whatsapp-ryhmässä jaetaan myös rukousaiheita ja rukoillaan toinen toistensa puolesta. Hienoa on ollut huomata, että seurakunta toimii myös ilman yhteisteisiä tapaamisia. Se on varmasti juhlahetki, kun pitkästä aikaa pääsee yhdessä kirkkoon ja ehtoolliselle. Sitä me varmasti odotamme kaikki!

Syntymäpäivät

Novosibirskissa on tapana jumalanpalveluksen jälkeen onnitella edellisen viikon syntymäpäiväsankareita. Välillä syntymäpäiväsankari tuo yhteiseen kirkkokahvipöytään kakkua ja näin juhlimme yhdessä. Nyt, kun kirkossa ei käydä, niin yksi seurakuntalainen otti syntymäpäivälistan kotiinsa. Syntymäpäivän tullessa, hän kirjoittaa whatsapp-ryhmään ensimmäisen onnittelun ja niin kaikki seurakuntalaiset saavat tiedon syntymäpäivistä ja voivat onnitella syntymäpäiväsankaria. Syntymäpäivien muistaminen on pieni, mutta tärkeä ele. Jumala on jokaisen luonut omaksi kuvakseen, siksi jokainen on Jumalalle tärkeä ja rakas. Upeaa, että omat seurakuntalaiset muistavat toinen toisiaan.

Elämää etänä

Meillä arki jatkuu kotosalla niin kuin kaikissa muissakin perheissä. Lapsilla etäkoulu sujuu, mutta kouluun pääsyä odotamme jo kovasti niin lapset kuin aikuisetkin. Markus on käynyt pari kertaa Ryttylässä ohjelmien nauhoituksissa. Hienoa, että Kansanlähetys on nyt laajentanut ohjelmaa netissä. Mekin olimme mukana Kuulumisia -ohjelmassa, josta tulee joka päivä uusi jakso. Ohjelman voit katsoa Kansanlähetyksen Youtube-kanavalla. Valitettavasti koronatilanne vaikuttaa vielä kesän Kansanlähetyspäiviinkin. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna on vielä liian aikaista kokoontua suurella joukolla yhteen. Tuona viikonloppuna kannattaa kuitenkin varata aikaa Kansanlähetyspäivien ohjelmien katselemiseen ja kuuntelemiseen kotona. Ohjelmaa välitetään netin välityksellä. Näitä ohjelmia mekin nyt täältä kotoa käsin valmistelemme. Etätyönä toteutuu myös yhteiset palaverit ja rukoushetket.

Jatko Inkerin kirkon palveluksessa

Alkuvuoden ja kevään aikana on käyty neuvotteluja siitä, että voisiko Markus jatkaa Inkerin kirkon palveluksessa Pietarin alueella. Inkerin kirkon piispa Ivan Laptev on suullisesti esittänyt pyynnön Markukselle jatkaa Inkerin kirkon pappina Suomen lähialueilla. Harmiksemme laitoimme asiaa hieman myöhään liikkeelle ja osa lähettävistämme seurakunnista ehti jo etsiä uudet lähetit. Toki tärkeintä on, että lähetys jatkuu tavalla tai toisella. Toivomme kuitenkin, että ne seurakunnat ja työmme tukijat, jotka ovat tukeneet työtämme Siperiassa, voisivat edelleen jatkaa
työmme tukemista Inkerin kirkon parissa. Työtä on paljon, mutta työntekijöitä kirkolla on liian vähän. Jatkamme edelleen ystäväkirjeen kirjoittamista, jossa voitte tätäkin prosessia seurata ja rukoilla sen puolesta. Olemme saaneet kulkea hyvän Jumalan johdatuksessa tähänkin asti, joten luotamme ja uskomme, että Jumala tässäkin asiassa johdattaa tahtonsa mukaan.

Mari ja Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti