maanantai 10. huhtikuuta 2017

Lohdutuksen Jumala

“Hänessä me elämme, liikumme ja olemme.”
(Ap.t. 17:28)

Kirjoitamme tätä kirjettä pari päivää Pietarin metrossa tapahtuneen iskun jälkeen. Vaikka itse olemmekin täällä kaukana Siperiassa, niin kuitenkin uutinen pysäytti meidätkin. Rukoilemme Taivaan Isän lohdutusta niille,jotka joutuvat kärsimään iskujen tähden.

Viisumiasioita

Monet ovat kyselleet meidän viisumiasioista. Tällä hetkellä on Venäjällä tehtävän hengellisen työn kannalta on tärkeää, että työntekijöillä viisumit ovat kunnossa. Syksyllä, kun palasimme toiselle työkaudelle lähdimme opiskelijaviisumeilla. Tarkoitus oli syksy hieman kerrata venäjää ja sitten saada vuoden alkuun työlupa ja työviisumi. Näin ei kuitenkaan käynyt. Käydessämme Novosibirskin kirkkoherran kanssa maahanmuuttoviranomaisten luona, saimme käsityksen, että olemme auttamattoman myöhään liikenteessä voidaksemme saada vuodelle 2018 työviisumin. Meitä käskettiin odottamaan vuoden alkuun ja tulemaan uudelleen. Vuoden alussa pari kertaa kävimme laihoin tuloksin viranomaisten luona. Tuntui, ettei kukaan ihan tarkkaan tiennyt miten pitäisi toimia. Lopulta monien käänteiden kautta päädyimme oikeaan virastoon, paikalliseen työvoimatoimistoon. Siellä meidät vastaanotti mitä ihanin virkailija, joka oli ihan ihmeissään kuullessaan
viivästymisistämme. Tämä virkailija sanoi, että työlupahakemuksia käsitellään jatkuvasti, ja että parhaassa tapauksessa voimme saada sen jo tänä vuonna. Tosin käsittelyprosessi vie aikaa puolisen vuotta. Olimme hukanneet neljä kuukautta ihan vain väärän informaation takia. Nyt sitten työlupaprosessi on käynnissä. Tällä hetkellä tilanne on se, että Novosibirskin luterilainen seurakunta hakee oikeutta palkata ulkomaalaisia työntekijöitä työhön seurakunnassa. Odotamme tätä päätöstä, joka pitäisi tulla kesään mennessä. Parhaassa tapauksessa saamme työluvan jo syksyllä 2017. Tätä tietysti hartaasti toivomme.

Pyydämme teitä rukoilemaan tämän prosessin puolesta, jotta saisimme nämä viisumiasiat kuntoon. Nyt joudumme kolmen kuukauden välein tulla Suomeen uusimaan viisumimme, joka käy pitkällä aikavälillä raskaaksi ja kalliiksi.

Seurakunta aktivoituu

loisia asioitakin tapahtuu. Novosibirskissa seurakunnan pääjuttu on sunnuntain jumalanpalvelus. Ne pidetään aina, ja voi sanoa, että ne toimii ja pyörii ilman lähettienkin tukea. Mutta sitten voisi sanoa, että kaikki muu jumalanpalveluksen ulkopuolella tapahtuva toiminta on vielä aika pientä ja epäsäännöllistä. Nyt seurakunnassa on kuitenkin aktivoiduttu. On syntynyt halua järjestää erilaisia hengellisiä tilaisuuksia. Ja uutta tässä on se, että oikeastaan tämä kaikki on tapahtunut ilman meidän suurta panosta, me emme ole kaikkea organisoimassa. Joukostamme on noussut muutama aktiivinen seurakuntalainen, joilla on halua ja näkyä järjestää hengellistä toimintaa. Nyt olemme jo kokoontuneen lauantaisin eri teemojen äärellä tutkimaan Raamattua ja hiljentymään rukoukseen. Myös pääsiäiseksi on valmisteilla näytelmä. Olemme tietysti todella iloisia, että tällaista toimintaa nousee ja syntyy. Kiitos Jumalalle, joka tekee työtään meidän kautta ja meistä huolimatta.

Rauhallista paaston ja pääsiäisen odotuksen aikaa. Olkoon se aikaa rukoukselle ja hiljentymiselle Jumalan edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti