tiistai 13. maaliskuuta 2018

Hyvää uutta vuotta 2018 Lehtisen perheeltä Etiopiasta

Taas on kaksi joulua takanapäin täällä Etiopiassa. Perheellemme tärkein on joulu, jota vietetään samaan aikaan kuin Suomessa. Silloin avaamme lahjat ja syömme jouluruokaa. Johtuen juliaanisesta kalenterista joulua Etiopiassa vietetään 7.1. Silloin on tapana käydä paikallisessa perheessä vierailulla ja syödä samalla paikallisia jouluherkkuja, jotka yleensä ovat juhlaruokia, joita syödään kaikkien juhlien yhteydessä.

Joulun aika meni perheeltämme hyvin ja lapset ovat jo aloittaneet koulunsa. Tanian ja Mikan aika tammikuussa menee pitkälti tehden lähetyksen hallintotöitä ja valmistellen lähetyksen vuosikokousta. Siinä on monenlaista työtä, jotta paperit olisivat, ainakin toivottavasti järjestyksessä…

Helmikuun puolenvälin jälkeen arki toivottavasti palautunee ja voimme sitten paremmin keskittyä muihin töihimme. Mikan olisi tarkoitus tehdä maaliskuusta lähtien työmatkoja Etiopiassa siten, että samassa diakoniakoulutuksessa, yhteensä viis kertaa vuoden aikana, tavoitettaisiin aina kerrallaan viiden - kuuden eri synodin edustajia.

Tania käy keväällä muutamaan otteeseen kummipaikkakunnilla ja pitää tiiviisti Addiksesta käsin yhteyttä paikkakunnille sekä Suomen vastuuhenkilöihin. Lisäksi hän koordinoi kv. seurakuntamme pyhäkoulua.

Ja vielä loppuun

Olemme siis hyvillä mielin aloittelemassa uutta vuotta 2018. Pyydämme teiltä erityisesti esirukousta siihen, että osaisimme käyttää aikamme oikein. Koemme voimakkaasti, että jotenkin meidän pitäisi antaa enemmän aikaa perheellemme. Syksy oli meille liian kiireinen ja se myös näkyi suhteessamme lapsiimme.

Käytännössä haluaisimme rauhoittaa menojamme, joka tarkoittaa, että meidän pitäisi uskaltaa luopua jostain samalla luottaen, että Jumala johdattaa meitä. Meille on kuitenkin perheen hyvinvointi niin tärkeä, että emme halua uhrata sitä työllemme. Haluamme, että jokainen lapsemme saisi nähdä ja kokea kuinka arvokkaita he ovat Jumalan silmissä, unohtamatta sitä arvoa joka heillä on myös omien vanhempiensa silmissä. Haluamme vanhempina, että he saisivat kokea myös hetkiä, jolloin vanhempien kanssa on hyvä olla, eivätkä he aina ole vain pahalla päällä … kuten usein saamme kuulla.

Siunausta toivottaen

Mika, Tania, Noah, Mateo, Natanael,Naomi ja Eden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti