tiistai 6. maaliskuuta 2018

Siperia – Suomi - Siperia

“Kuinka ylivertaisia ovatkaan sinun suunnitelmasi, Jumala, kuinka valtava onkaan niiden määrä! Ps 139:17

Kävimme vuoden vaihteessa taas viisumia uusimassa Suomessa. Reissu venyi suunnitellusta kahdesta viikosta neljään viikkoon Marin terveystutkimuksien takia. Kiitollisena saimme kuitenkin vastauksen, että kaikki on kunnossa. Saamme terveenä jatkaa elämää ja työtä täällä Siperiassa. Kun palasimme kotiin meitä odotti täällä iso kasa joulukortteja ja muistamisia. Kiitos niistä. Teidän ystävien tuki on äärimmäisen tärkeää.

Työviisumi

Viisumin takia olemme tehneet jo monta reissua Suomeen. Työviisumin hankkiminen on ollut äärimmäisen vaikea ja hidas prosessi. Kenelläkään ei ole täällä Novosibirskissa asian tiimoilta kokemusta: lainsäädännön muuttuessa vähän väliä, ei ole ihme, että mutkia matkaan mahtuu. Nyt toivomme ja rukoilemme jälleen, että olisimme asian kanssa jo Hankaluuksien tullessa itsekin väsymme ja meinaamme lannistua. Jumala yksin vahvistaa ja antaa uskoa ja niin jälleen jaksamme yrittää eteenpäin.

Joululahjakeräys

Kiitos kaikille lasten joululahjakeräykseen osallistuneille. Keräyksen avulla saimme ilahduttaa tuberkuloosiin sairastuneita lapsia ja myös Omskin lähikylien lapset saivat lahjansa Vierailimme sekä lasten tuberkuloosi sairaalassa että parantolassa. Molemmissa paikoissa oli lapsille järjestetty uuden vuoden juhla. Lapsilla oli hauskoja uuden vuoden asuja päällään, niin kuin kulttuuriin kuuluu. Parantolan hoitajien järjestämään ohjelmaan kuului laulua ja leikkiä. Lopuksi jokainen sai lahjan. Lapset kantoivat lahjoja ylpeinä ja iloisina. Välillä he pysähtyivät hieman kurkkaamaan mitä lahjakassissa onkaan. Itselläni oli sekä iloinen ja samaan aikaan hieman surullinen mieli. Ajattelen, että nämä hetket ovat niitä, joita jokaisen lapsen pitäisi saada kokea omien vanhempiensa kanssa. Iloitsen kuitenkin siitä, että jokainen lapsi sai lahjan ja sen suoma ilon pisara on annettu. Rukoilemme, että jokainen lapsi voisi hengellistä kirjaa lukiessaan ja kirjan tehtäviä tehdessään, löytää sen todellisen ilon ja rauhan tuojan. Jeesus syntyi näitäkin ihania lapsia varten.

Seurakuntatyö

Työmme jatkuu Novosibirskin seurakunnassa tavalliseen tapaan. Olemme kokeneet tärkeäksi paikallisten pastorien, diakonien ja vapaaehtoisten tukemisen ja rohkaisemisen. Tärkeää on tukea

myös Omskin seurakuntaa ja niinpä Markus teki jo kuukausittaisen saarnamatkan Omskiin. Matkalla Orlofkan kylässä kokoontui yli 15 lasta yhteiseen kerhoon. Ilo oli taas ylimmillään, kun sai yhdessä laulaa ja leikkiä. Mari on ensi viikolla menossa Omskiin suunnittelemaan lapsityön kevättä. Tästä matkasta kuulemme sitten ensi kirjeessä.

Tule ja osallistu

Oletko jo huomannut meidät Facebookissa. Löydät meidät Aitamäet Siperiassa - sivulta ja kuulet viikoittain kuulumisia kuvien kera. 16.-18.3.2018 Järjestetään Ryttylässä Idäntyön päivät. Ilmoittaudu mukaan mielenkiintoisille päiville tästä linkistä tai Puh. 019-77920.

Mari ja Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti