maanantai 2. syyskuuta 2019

Elokuiset terveiset uuden työkauden alkaessa Kisumusta

Olen saanut palata takaisin Keniaan neljän kuukauden kotimaankauden jälkeen. Jakso sisälsi myös kuukauden vuosiloman. Oli hienoa tavata kotimaankauden aikana paljon orpotyön tukijoita eri tilaisuuksissa. Hienoa, että meillä on niin suuri taustajoukko ja saamme tehdä yhdessä työtä. Suomessa sain nauttia myös läheisten ja ystävien seurasta. Osallistuin erilaisiin konsertteihin, kävin elokuvissa, pyöräilin, uin järvessä, harrastin toisenlaista liikuntaa kuin Keniassa ja vähän matkustinkin. Kiitollinen mieli on siitä, että jakso sujui hyvin ja sain levähtää ennen uuden kaksivuotisen työkauden alkua. Evankeliumijuhlilla Porissa minut siunattiin uudelle työkaudelle. Yhteistyökirkkomme pääsihteeri Benjamin Lemosi vieraili Suomessa ja on tuossa kuvassa siunaamassa minua. Oli hienoa, että hän pääsi osallistumaan mm. kummitapaamiseen lauantaina ja kertomaan kuulumisia tukijoille. Hän on kiitollinen kaikesta tuesta, jota kirkko saa Sley:n kautta.

Syksy näyttää vähän kiireiseltä. Etenkin kun olin poissa monta kuukautta ja sen ajan töitä on kasaantunut pöydälle. Pyydänkin siis jälleen kerran kummeilta kärsivällisyyttä, kun odottelette omasta lapsestanne kuulumisia. Mahdollisuuksien mukaan näitä kuulumisia täältä välitän, mutta ne tulevat vähän hitaammin tämän syksyn aikana. Aina ei ole itsestä kiinni, että asiat eivät etene sovitusti. Joskus turhautuu, kun asioiden käsittely vie täällä niin paljon aikaa. Keniassa kärsivällisyyttä koetellaan moneen kertaan. Kalenterissani on jo nyt monenlaista palaveria ja asiaa hoidettavana. Hoidettavien asioiden lista pöydälläni on pitkä. Kentän vastaavan töitä on myös tiedossa, joita ei viime syksynä minulla vielä ollut. Tätä tehtävää olen hoitanut nyt joulukuusta lähtien. Työlupani vanhenee ja sen uusiminen on ihan oma prosessinsa. Siihen liittyen tulee noin kolme reissua Nairobiin. Matkoihin yhdistän sitten muita palavereja ja tapaamisia Nairobin päässä. Lähettienkokous on lokakuussa ja ensiviikolla suunnittelemme jo lähettitoverien kanssa ensivuoden budjettia. Orpotyön tiimillämme on koulutuspäivät syyskuussa. Siellä saamme käsitellä ajankohtaisia aiheita ja oppia lisää, jotta pystyisimme tekemään työmme paremmin. Toivon, että aikaa löytyy myös kotikäynteihin ja jonkin tapahtuman järjestämiseen hankkeemme opiskelijoille. Kaiken tämän keskellä meidän tulisi joka päivä muistaa, miksi olemme täällä. Tarkoituksena on opettaa hankkeemme yhteydessä oleville ihmisille rakastavasta Vapahtajasta. Se ei saa koskaan unohtua.

Kotimaankauteni aikana hankkeessamme oli tapahtunut monenlaista. Hienoa on, että nuoria oli valmistunut ammattiin suunnitellusti. Loppuvuodesta saamme taas uusia oman alansa ammattilaisia. Tällaisia uutisia on aina hieno välittää kummeille. On sitten myös niitä toisenlaisia uutisia, jolloin lapsi syystä tai toisesta ei pärjääkään koulusta tavoitteiden mukaan. Jokainen lapsi on arvokas ja toivomme, että he saisivat itselleen ammatin hankkeemme kautta.

Matongon orpokodilla vieraillessamme tutustuimme vauva Angeliin. Hän on kuukauden vanha pieni tyttö, joka on nyt orpokodin työntekijöiden hoidossa. Orpokodilla on tällä hetkellä 16 lasta. Työntekijöillä on vastuullinen kasvatustehtävä. Yksi orpokodin lapsista sairastelee paljon. Hänelle on tehty monenlaisia tutkimuksia ja yritämme löytää hänelle oikeanlaiset lääkkeet. Kiitos, kun olette tukemassa myös orpokotia. Tuella mahdollistetaan näiden lasten asuminen orpokodilla.

Jouluun on vielä pitkä aika, mutta nopeasti se taas tulee. Ja postin tulo hidastuu mitä lähemmäksi joulua mennään. Diakonissamme vierailevat toimistossa marraskuun alkupuolella hakemassa postit, joita jakavat ennen joululomalle jäämistään. Tuolloin marraskuun ensimmäisellä viikolla perillä olevat kirjeet ehtivät joulujakoon mukaan. Kaikki postit toimitetaan perille mutta myöhemmin tulleet sitten vasta tammikuun puolella. Mikäli haluat muistaa kummilastasi postilla jouluna, lähetäthän sen lokakuun aikana. Postitusosoite on: Marja Ochieng/kummilapsen nimi, P.O Box 1203-40100, Kisumu, Kenya. Muistathan, että paketteja emme pysty vastaanottamaan tullimaksujen vuoksi.

”Anna tiesi Herran haltuun, turvaa häneen. Hän pitää sinusta huolen!” Ps. 37:5

Siunausta sinulle loppukesän päiviin!

Maikki

Rukous- ja kiitosaiheita:
• Onnistunut kotimaankausi
• Virkistävä loma
• Työluvan saaminen
• Lasten koulunkäynti ja opettajat
• Yhteistyökirkkomme Kenian evankelisluterilainen kirkko
• Kiitetään kaikista orpolapsityön tukijoista
• Matongon orpokodin ja kummilapsihankkeen lapset ja työntekijät
• Kiitos terveydestä. Pyydetään varjelusta liikenteeseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti