maanantai 2. syyskuuta 2019

Kotimaan kaudelta Suomen kesästä takaisin Siperiaan

Kolme kuukautta Suomessa sujuivat vauhdilla. Olimme onnistuneet tekemään jokseenkin vauhdikkaan ohjelman touko-kesäkuulle. Seurakuntavierailuilla oli mahtava nähdä teitä meidän lähettäjiä ja esirukoilijoita. Työstä kertominen kuvien avulla jäsentää itsellekin omaa työtä. Lähetyskentällä työ tuntuu enemmän ja vähemmän sekalaiselta sillisalaatilta, josta on vaikea nähdä kokonaisuutta. Kun työtä katselee vähän kauempaa kertoen siitä muille, ymmärtää paremmin, kuinka kaikessa on kuitenkin hyvän Jumalan suunnitelma.

Lasten kanssa toukokuussa pidimme myös kotikoulua opiskellen Suomen kieltä. Kiva oli huomata, että oman luokan tasoiset äidinkielentehtävät sujuivat lapsilta. Kielioppitermit Suomeksi oli kuitenkin hyvä kerrata, kun koulua käydään koko ajan venäjän kielellä. Ensi lukuvuodeksi kaikki kolme opiskelevat Suomen kieltä Kulkurikoulun avulla. Näin pysymme paremmin mukana Suomen kielen opinnoissa ja paluu Suomeen sujuu helpommin.

Kolmeen kuukauteen mahtui myös lomaa. Uimme ja saunoimme varmaan ennätysmäärän. Lapset saivat viettää aikaa serkkujen ja isoäitien kanssa. Näimme ystäviä ja perheen lomamatkallakin käytiin. Monenlaista siis kerkesimme.

Pelkästään helppo ja virkistävä kolmen kuukauden jakso ei kuitenkaan ollut. Jokainen meistä koki ns. kodittomuutta ja ulkopuolisuutta. Lapsetkin selittivät miettivänsä, että millaistahan on normaali elämä Suomessa.

Kansanlähetyspäivät

Kansanlähetyspäivät olivat tänä vuonna meille erityisen merkittävät, koska saimme päiville vieraaksi kirkkoherramme Timurin Novosibirskista. Vuonna 2013 Kansanlähetyspäivillä Pieksämäellä meidät siunattiin ensimmäiselle työkaudelle ja lähtemään tuntemattomaan, ehkä hieman pelottavaankin Siperiaan, tietämättä mitä edessä olisi. Tänä vuonna ystävämme Siperiasta oli mukana meitä siunaamassa ja lähettämässä omaan jo meille tuttuun seurakuntaan. Paljon hyvää oli siis tapahtunut näiden vuosien aikana. Timurille vierailu Suomessa oli myös merkittävä. Hän ymmärsi mistä me lähetystyöntekijät tulemme. Hän ihmetteli Kansanlähetyspäivien suurta osallistujamäärää, jotka kaikki haluavat olla Jumalan Sanalle uskollisia. Myös Suomen puhdas luonto, raikas ilma ja rantasauna uinteineen toivat mahtavan kokemuksen ja virkisti väsynyttä sananpalvelijaaja leirille.

Takaisin Siperiaan

Viime viikolla palasimme takaisin tänne Siperiaan. Paluu on taas vaatinut monien paperien täyttämistä. Keväällä seurakunnassamme aloitti uusi kirjanpitäjä, joka on ottanut asiakseen hoitaa meidän työlupien paperityöt. Hän on uskomattomalla tarmolla ottanut kaikista lain koukeroista selvää. Se on helpottanut tietysti meidän työtä, mutta edelleen monenlaista juoksemista paluu on vaatinut. Kuitenkin päällimmäinen tunne on se, että on taas hyvä olla kotona. Tässä on nyt meidän paikkamme. Jumala tietää mitä sitten jatkossa tapahtuu. Jatkamme Novosibirskissa vielä ainakin vuoden. Ensi kesänä mahdollisesti palaamme Suomeen toistaiseksi. Pyydämmekin siihen erityistä rukousta. Kiitos kun kuljet kanssamme Siperiassa!

Käy myös tsekkaamassa uusimmat kuulumiset facebookin sivulta Aitamäet Siperiassa.

Mari ja Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti