torstai 14. syyskuuta 2017

Suomesta Keniaan

Terveiset jälleen Kisumusta. Kotimaankauteni on ohitse ja olen palannut takaisin Keniaan. Oli ilo tavata teitä lähettäjiä monissa eri tilanteessa ympäri Suomen. Kiitos lämpimästä vastaanotosta seurakuntiinne ja koteihinne. Ajokilometrejä tuona aikana kertyi useita tuhansia ja tunteja ratin takana tuli vietettyä paljon. Vierailin kouluissa, päiväkerhoissa, rippikouluissa, pyhäkouluissa, lähetysilloissa, nuortenilloissa, vanhainkodissa, päiväpiireissä, lähetysjuhlissa ja lastenleireillä. Itselläni on muisto lähetystyöntekijän vierailusta ala-asteella luokassani. Toivon, että jollekin lapselle olisi näiden vierailujeni jälkeen jäänyt lähetystyöstä hyvä ja mieleenpainuva kuva. Mieltäni ilahdutti eräällä paikkakunnalla se, kun iltatilaisuuden jälkeen eräs äiti tuli juttelemaan kanssani. Hän kertoi, että hänen lapsensa kertoi hänelle koulupäivän jälkeen lähetystyöntekijän vierailusta koulussa ja hän päätti lähteä kuuntelemaan asiasta itsekin lähetysiltaan. Kiitos kaikesta palautteesta liittyen vierailuihini. Näin voimme yhdessä tehdä näistä vierailuista parempia ja voin muuttaa lähestymistapaa ja esityksiäni mielenkiintoisemmiksi ja selkeämmiksi. Heinäkuussa sain pitää vuosilomaa. Oli hienoa viettää aikaa ystävien ja perheen parissa. Tämän kotimaankauden aikana onnistuin näkemään monia myös sellaisia ystäviä, joita en ollut nähnyt vuosiin. Olen kiitollinen kaikista näistä hetkistä.

Totutteleminen pitkän kotimaankauden jälkeen Kenian arkeen vie taas aikansa. Joskus hanasta ei tule vettä, sähkökatkoja tulee ja menee, kaurahiutalepaketista pujahti torakka kun laskin sen kassalle kaupassa, liikenteessä ohitellaan oikealta ja vasemmalta, aurinko paistaa ja ihmiset ovat iloisia ja puheliaita. Kenia on kaunis maa, sitä halusin painottaa esityksissäni kotimaankaudellanikin. Vaikka usein esille tulevat monenlaiset maan haasteet ja ongelmat, Keniassa on paljon hyviä asioita. Tämä maa on minulle niin monin tavoin rakas.

Terveiset myös orpotyön toimistosta. Työ on jatkunut normaaliin tapaan eteenpäin. Lapset ovat olleet elokuussa lomalla ja palanneet takaisin kouluun. Olen saanut tavata joitain opiskelijoita toimistollamme, kun he ovat tulleet hakemaan tavaroita mukaan kouluun otettavaksi. Orpokodille on muuttanut uusia lapsia ja olemme ottaneet kummilapsihankkeeseen lapsia uudelta alueelta samburuheimon parista. Toivon pääseväni käymään tällä uudelle alueella syksyn aikana.

Olemme suunnitelleet Sley:n lähetysosaston kanssa kummilapsityön tulevaisuutta Keniassa. Tavoitteena olisi saada mukaan suomalaisia orpotyön ystäviä vapaaehtoiseksi uudella tavalla. Vapaaehtoiset tekevät jo nyt työmme täällä mahdolliseksi rukous ja taloudellisella tuella. Lisäksi monet vapaaehtoiset pitävät orpolapsityötä esillä seurakunnissa ja ystäviensä keskuudessa ja näin aina löytyy uusia tukijoita. Lämmin kiitos kaikesta tuesta työllemme! Nyt olemme etsimässä muutamia vapaaehtoisia, jotka voisivat sitoutua välittämään kummilasten kuulumisia Keniasta suomalaisille kummeille ja näin vastaamaan postiliikenteestä kummien ja kummilasten välillä. Kokisitko sinä kutsumusta tähän asiaan? Minulta tai lähetysosastolta Ari Lukkariselta (etunimi.sukunimi@sley.fi) saa lisätietoja asiasta.

Kaikille kummeille muistutukseksi: Mikäli haluat muistaa kummilastasi jouluna, lähetäthän postia jo lokakuun aikana. Vain nämä kirjeet ehditään toimittamaan jouluksi perille, muut kirjeet toimitetaan myös perille mutta en voi taata että ehtivät jouluksi.

”Mehän uskomme, että meidät pelastaa yksin Herran Jeesuksen armo.” Apt. 15:11

Siunausta syyspäiviin!

Terveisin,

Maikki

P.O Box 1203-40100, Kisumu, Kenya
Lisätietoa ja lahjoituket: https://www.taivaallinenlahja.fi/marja-ochieng

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti