sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Terveisiä Medialähetys Sanansaattajien kevätkokouksesta

Medialähetys Sanansaattajat (SANSA) piti virallisen kevätkokouksen perjantaina 24.5.2019 Korson kauniissa kirkossa. Henkilöjäsenten lisäksi paikalla oli seurakuntien edustajia. Tilinpäätös vuodelta 2018 hyväksyttiin. Toiminnanjohtaja Juha Auvinen kertoi laajasti medialäheyksen toiminnasta sen täyttäessä jo 45 vuotta. Lähetystyöntekijöiden lisäksi SANSA tukee Aasiassa, Afrikassa, Intiassa, Lähi-idässä ja Euroopassa paikallisia radiotyötä tekeviä henkilöitä ja ohjelmia. Lohjan seurakunnan nimikkokohde on SAT-7 Pars, kristillisen SAT-7-satelliittitelevision farsinkielinen kanava, jota katsotaan Iranissa, Afganistanissa, Tadzikistanissa ja Euroopassa. Potentiaalisia katsojia sillä on 100 miljoonaa. 

Näkemisen arvoinen - Medialähetyspäivät 25-26.5.2019 Korsossa kokosi runsaasti osallistujia. "Nähdyksi tuleminen on olemassa olemista. Itselle ja toisille. Medialähetyspäivillä näkemisen arvoista on myös se, miten Jumala tekee näkyväksi heidät, joilla ei ole ääntä tai valtaa puhua puolestaan." Näillä sanoilla toiminnanjohtaja Juha Auvinen kiteytti Sanansaattajien (SANSA) toiminnan kevään medialähetyspäivillä. Ohjelma oli monipuolinen, kuten mm. "Toivoa naisille, M18-tanssi, Instagram, Arabiankielinen työ ja Perhetyö Mongoliassa -kanavat". 

Päivien ulkomainen puhujavieras Batjargal Tuvshintsengel, perheradio Wind FM:n johtaja, kertoi Mongolian evankelisen kirkon nopeasta kasvusta. Neuvostoliiton hajotessa vuonna 1991 ei Mongoliassa ilmeisesti ollut kristittyjä. Rajat aukenivat ja lähetystyö pääsi käyntiin. Batjargal on itsekin tämän lähetystyön hedelmä. Maassa asuu yhteensä 3,1 miljoonaa asukasta, joista kristittyjä on nyt jo 80.000. Seurakuntia on noin 650. 

Kristillinen radiotyö on ratkaisevan tärkeä, sillä se tavoittaa parhaiten tämän laajan maan hajallaan asuvan paimentolaiskansan. Wind FM:n ensimmäinen radioasema perustettiin Mongolian pääkaupunkiin, Ulaanbaatariin. Nyt eri puolilla maata on jo 12 paikallisasemaa ja tavoitteena on saada 10 lisää vuoden 2020 loppuun mennessä. Wind FM-radio tekee tiivistä yhteistyötä Mongolian eri seurakuntien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti