torstai 30. maaliskuuta 2017

Tunteiden kirjoa


Neljäs työkauteni on lopuillaan ja olen valmistautumassa kotimaankaudelle. Tässä seurakuntia joissa tulen vierailemaan: Tampereen eteläinen, Iisalmi, Pietarsaari, Saarijärvi, Äänekoski, Sastamala, Riihimäki, Helsingin Paavali, Forssa, Turun Katariina, Korpilahti, Kankaanpää, Mynämäki, Orimattila, Janakkala ja Lohja. Olisi mukava nähdä teitä työmme tukijoita näissä tilaisuuksissa. Evankeliumijuhlilla olen läsnä ja siellä järjestetään myös työn tukijoiden tapaaminen lauantaina Meilahden kirkossa klo 16.30. Lämpimästi tervetuloa! Kotimaankauteni aikana kummipostit ovat tauolla, toivon teille kärsivällisyyttä asian suhteen.

Pitkään mietin ja rukoilin miettiessäni uuden työkauden anomista. Sley:n hallitus on myöntänyt uuden kaksivuotisen työkauden minulle ja suunnitelmissa on palata takaisin Keniaan elokuussa. Olen nyt ollut Keniassa pian kymmenen vuotta ja tehnyt tätä samaa työtä näiden vuosien ajan. Koti-ikävä on joskus todella kova, erityisesti silloin kun tiedän että perheessäni vietetään jotain juhlaa. Ikävä on myös koko perheen sunnuntai lounaita, jonka äitini valmistaa. Työstä ja hankkeen lapsista on kuitenkin tullut myös erityisen rakkaat. Mutta tästä syystä jotkut asiat työssämme on erityisen raskaita käsitellä. Jokaisessa työssä on haasteita ja asioita joihin ei voi itse vaikuttaa, vaikka niin haluaisikin ja luulisi tietävänsä, miten joitain asioita pitäisi hoitaa. On myös raskasta seurata lasten sairasteluja. Alkuvuoden eräs hankkeemme nuori oli sairaalassa vaikean sairauden uuvuttamana ja elämänhalunsa kadottaneena monta viikkoa. Tuo poika toimi kerran minun matkaoppaanani ja tulkkinani eräässä kylässä reilu viisi vuotta sitten. Olin menossa ottamaan valokuvaa eräästä talosta, jonka olimme rakentaneet hankkeemme perheelle. Kuljimme läpi peltojen noin kymmenen minuutin matkan kirkolta, johon jätin auton. Perheen pojat puhuivat vain luokieltä ja tämä nuori tulkkasi minulle swahiliksi keskustelumme. Hyvin sujui tuo vierailu hänen avullaan. Kävin häntä nyt päivittäin tapaamassa, sillä sairaala sijaitsi ihan lähellä kotiamme. Nyt hänet on siirretty toiseen sairaalaan. Muistetaan tätä nuorta rukouksissamme erityisesti. Pyydetään myös hänen veljelleen ja tiimimme työntekijälle voimia olla tämän nuoren tukena.

Suru-uutinen pysäytti tiimimme ja hankkeemme opiskelijat maaliskuun alussa. Eräs hankkeemme opiskelija kuoli vaikean sairauden uuvuttamana. Tämä nuori kastettiin ja konfirmoitiin pari vuotta sitten. Sain vierailla sairaalassa yhdessä toimistomme työntekijän kanssa tapaamassa tätä nuorta vain joitain tunteja ennen hänen kuolemaansa. Yhdessä hiljennyimme rukoukseen ja jätimme kaikki asiat Jumalan käsiin. Uskossa Jeesukseen meillä on jälleennäkemisen toivo.

Orpokodille ei vielä ole otettu uusia lapsia asumaan. Yksi lapsi käy orpokodin ulkopuolella peruskoulua. Muut lapset osallistuvat orpokodin oman opettajan esikouluun. Ikäjakauma tuossa koulussa on laaja, nuorimmat ovat vain parin vuoden ikäisiä ja vanhimmat sitten jo viisi-kuusi vuotiaita. Siinä onkin opettajalla haastetta tehdä koulunkäynti mielenkiintoiseksi kaikille lapsille.

Maaliskuussa saimme järjestää hankkeemme Kisumun alueen opiskelijoille nuortenpäivän. Tätä päivää oli mukava valmistella yhdessä kahden Karkun kansainvälisyyslinjalaisen ja toimistomme työntekijän Mollyn kanssa. Nelisenkymmentä nuorta saapui tuohon päivään. Ohjelmassa oli Raamattuopetusta, pelejä, askartelua ja yhteinen ruokailu. Päivästä jäi erityisen hyvä mieli, oli mukava viettää aikaa yhdessä opiskelijoiden kanssa. Hyvillä mielin olen myös lähdössä kotimaankaudelle, vaikka tiedän että ikävä tulee työkavereita ja hankkeemme lapsia ja nuoria. Meillä on hieno tiimi tekemässä työtä täällä. Nykytekniikan avulla viestit kuitenkin kulkevat nopeasti puolin ja toisin, niin työntekijöiden kuin hankkeen nuorten kanssa. Lämmin kiitos kaikesta tuesta työllemme. Siunausta elämään!

”Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa, Isäämme” Kol. 3:17

Terveisin,

Maikki

P.O Box 1203-40100, Kisumu, Kenya
Lisätietoa ja lahjoituket: https://www.taivaallinenlahja.fi/marja-ochieng

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti