maanantai 29. lokakuuta 2018

Syksyn kuulumisia Novosibirskistä

“Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään.”
Ps. 126:5-6

Novosibirsk

Syksy on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Novosibirskin kesän avoimia ovia on jatkettu myös syksyllä. Aina kun sää on niin sallinut, ovat ovet olleet auki leikkipuistoon. Uusien ihmisten tavoittamista olemme myös jatkaneet uusilla seurakunnan työmuodoilla. Syksyn alussa ideoimme yhdessä paikallisten kanssa lastenkerhon nimeltä Суперкнига eli Superkirja tarkoittaen Raamattua. Kerhossa yhdessä katsomme lyhyen lastenohjelman nimeltä Superkirja. Tässä ohjelmassa seikkaillaan eri raamatuntapahtumien keskellä. Ohjelman jälkeen jutellaan ja tehdään tehtäviä aiheen äärellä. Kerhon avulla haluamme tavoittaa uusia lapsia, jotka asuvat lähellä kirkkoamme. Tässä on osittain onnistuttukin, mutta vielä on moni lapsi joutunut jäämään pois kerhosta, koska eivät ole saaneet vanhemmilta lupaa osallistumiseen. Seurakunnan avoimet ovet ja lastenkerhon mainostaminen aiheutti ihmetystä joissakin lähitalojen ihmisissä ja sen johdosta kirkolla on käynyt poliisi ja lähikoulun opettaja, jotka halusivat tietää, että mikä tällainen seurakunta ja kirkko oikein on. Kummatkin lähtivät kuitenkin hyvillä mielin pois. Mistään ei löytynyt moitittavaa.

Aikuisten englannin kielen ryhmä aloitti myös kokoontumisen perjantaisin Olga Ostaninan johdolla. Tämäkin ryhmä on tavoittanut muutaman uuden ihmisen.

Lapsityön kurssi

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna kokoontui tänne hieno joukko lapsityöntekijöitä eri puolelta Siperiaa. Mari oli järjestänyt lapsityöntekijöille kurssin, jossa yhdessä saimme oppia uutta lapsityöstä Terhi ja Pentti Smedsin johdolla, jotka tulivat nimenomaan tätä kurssia varten Siperiaan koulutusmatkalle. Lapsityöntekijöille tärkeää olivat myös yhteiset hetket rukoillen, laulaen ja ajatuksia jakaen. Yhden kurssilaisen kommentti lähtiessä jäi erityisesti mieleen: ”Erilaista opetusmateriaalia ja askartelutarvikkeitakin on, kunhan olisi vain voimaa.” Koulutus viikonloppu antoi voimia ja virkisti. Rukoilemme, että Siperian lapsityöntekijät voisivat kokoontua joka vuosi yhteen. Jokainen heistä, tekee tärkeää työtä omalla paikallaan. Sitä työtä meidän tulee tukea.

Omskin kuulumisia

Markus on uskollisesti aina Omskiin ajaessa pysähtynyt Orlofkan kylään, jossa he ovat Valja Merzevan kanssa pitäneet lasten kerhoa. Näistä lapsista osa on tullut siihen ikään, että he ovat muuttaneet Omskiin opiskelemaan. Nyt näille nuorille Markus aloitti nuorten illat Omskin seurakunnassa yhdessä paikallisten pappien, Igorin ja Valerin kanssa. Lähettitoverimme Saara on myös käynyt nuorten iltoja pitämässä.

Lokakuun puolessa välissä Mari kävi pikaisesti Suomessa Hanna-siskon luona. Pyydämmekin nyt esirukousta Hannan terveydentilan puolesta. Hänellä on edessä iso leikkaus. Monenlaista syksy on pitänyt sisällään. Kiitos teille, jotka olette tukemassa työtämme, rukoukset ovat kannattaneet meitä läpi monien tilanteiden.

Siunausta sinulle!

Mari ja Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti