torstai 22. joulukuuta 2016

Pieni joulutilaisuus

Olimme useamman päivän valmistelleet seurakunnan yhteistä joulu-tapahtumaa. Olimme aktiiviseurakuntalaisten kesken sopineet ja jakaneet tehtäviä: kuka tekee mainoksen, kuka pitää puheen, kuka vetää lapsille askartelua, jne. Kutsuimme uusia ihmisiä osallistumaan tähän tapahtumaan. Kaikki piti olla viimeisen päälle kunnossa. Tapahtuma-aamuna alkoi tulla viestejä ja soittoja sekä järjestäjiltä että niiltä, joita olimme kutsuneet. Suurin osa perui osallistumisensa tapahtumaan: kuka sairastui, kuka estyi työkiireiden takia, kuka ei päässyt huonon sään takia.

Jopa seurakuntamme kirkkoherra ilmoitti, että oli liian väsynyt tulemaan. Siinä vaiheessa meinasi epätoivo iskeä. Niin paljon olimme nähneet vaivaa, eikä kukaan tule. Lähdimme kuitenkin kirkolle hyvissä ajoin valmistelemaan tapahtumaan. Meidän jälkeemme saapui Olga, joka lupasi ohjata askartelua ja sitten tuli kiinalainen ystävämme Jiyuang, joka oli luvannut piirtää lapsille kauniita kasvomaalauksia. Kaikki oli valmista. Paikalle saapui yksi uusi perhe: äiti ja poika. Tapahtuma oli valmis. Lauloimme joululauluja virsikirjasta, 

Elias ja uusi poika koristelevat pipareita
askartelimme joulukortte-ja, koristelimme joulu-pipareita ja rukoilimme yhdessä. Ilmapiiri oli lämmin ja leppoisa. Kaikilla oli mukavaa. Nämä äiti ja poika viihtyivät. He asuivat lähellä ja sanoivat, että haluavat tulla myös jumalanpalvelukseen. Aamulla olimme olleet vielä masentuneita ja kyselimme Jumalan tahtoa ja pohdimme, onko tässä mitään järkeä ja pohdiskelimme, oliko kaikki vaivannäkömme ollut aivan turhaa. Ei ollut, jokainen tulija on tärkeä. Jumala johdatti tuon äidin ja pojan tuohon tilaisuuteen. Se oli nyt järjestetty heitä varten.

Tämän päivän tapahtumat toistuvat aika monesti työssämme. Innostumme, toimimme, kunnes kohtaamme vastoinkäymisiä ja petymme. Emme kuitenkaan lannistu ja jätä tekemättä. Uskomme, että Jumalalla on suunnitelma. Hän johtaa työtämme ja elämäämme täällä. Jumalan hyvä suunnitelma on myös se, että meillä on niin paljon ystäviä, jotka rukoilevat meidän puolesta. Kiitos siis sinulle, joka olet taas tänä vuonna muistanut meitä rukouksissa. Kiitos myös taloudellisesta tuesta, jonka avulla voimme täällä tehdä työtä.

Rauhallista joulua ja siunattua uutta alkavaa vuotta.

Mari, Markus, Anni, Elias ja Luukas

Alapuolella vielä kuvin muutama poiminta joulukuun jutuista… 
   
Novosibirskin teknisen yliopiston joulujuhla 

Rukousaiheita

Uuteen vuoteen voimia ja näkyä. Viisumiasiat, joiden kanssa edelleen meillä vääntöä. Rukoilemme, että saisimme sellaisen viisumin, jolla voimme jatkaa työtä Novosibirskissa.


Yhteystiedot  

630073 Novosibirsk-73,        
Box 10,
Russian Federation

Puhelin
050-592 1082
Sähköposti
markus.aitamaki@sekl.fi
mari.aitamaki@sekl.fi
Internet
aitamaet.blogspot.com
Facebook: Aitamäet Siperiassa
Rakkautta on –Jeesus ristillä.
Nuortenleirillä Omskissa tutkimme Raamattua
                                                          
Jumalanpalveluksen jälkeen Omskissa

Tue työtämme

Uudenmaan Kansanlähetys: FI48 8000 1501 482 203







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti