lauantai 23. marraskuuta 2019

Adventtiajan tervehdys Kisumusta

Sain pitää siskoni perhettä vieraanani lähettienkokouksen jälkeen. Oli hienoa vierailla yhdessä Matongon orpokodilla. Lapset lauloivat meille paljon lauluja ja esittäytyivät innokkaasti vieraille. He olivat myös opetelleet ulkoa Raamatunjakeita, joita reippaasti lausuivat. Yksi Raamatunjae oli luomisesta ja siitä, miten Jumala katsoi kaikkea luomaansa: ”Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä ja kaikki oli hyvää.” 1 Moos. 1:31. Yhdessä pohdimme hetken aikaa sitä, miten Jumala on luonut kaiken maailmassa. Lapset luettelivat Jumalan luomistöitä: aurinko, kuu, tähdet, kukkaset, eläimet, ihmiset jne. Saimme yhdessä askarrella tämän jälkeen lasten kanssa eläinnaamareita. Pelasimme myös
hetken aikaa ulkopelejä mutta sitten sateen alettua, oli leikit lopetettava ja meidän olikin sitten jo aika palata takaisin kohti Kisumua. Siskon perheen kanssa tutustuin omaan kotikaupunkiin taas uudella tavalla. Kävimme sunnuntai-iltana veneajelulla Viktoriajärvellä ja saimme ihastella kaunista auringonlaskua sekä virtahepoja, joita näimmekin useampia. Vierailimme myös Nakurun luonnonpuistossa, joissa kolme neljästä toiveesta saatiin toteutettua. Näimme lasten toiveet kirahvin sekä seepran ja siskoni toiveena olleen sarvikuonon. Vain kissaeläimet olivat piilossa katseiltamme ja ne jäi sitten seuraavaan kertaan toteutettavaksi.

Olemme valmistautuneet syksyn aikana orpotyön kenttäkierrokselle. Se tehdään marrasjoulukuun vaihteessa. Vierailemme kuudessa työalueemme kirkossa ja tapaamme hankkeemme lapsia ja heidän huoltajiaan. Saamme jälleen hiljentyä hartaushetkeen, keskustella lasten koulunkäynnistä ja elämästä ja myös ruokailla yhdessä. Lapset saavat uudet koulukengät ja rahaa uuden koulupuvun hankintaan. On hienoa päästä kohtaamaan lapsiamme. Saamme viettää myös jo perinteiseksi muodostunutta tiimimme joulujuhlaa Matongon orpokodilla. Joulukuun puolenvälin paikkeilla paikallinen tiimimme pitää joululomaa. Toimistomme aukeaa sitten taas heti tammikuun alussa. Lapset ja nuoret ovat jo suurin osa lomalla kouluistansa ja hekin palaavat kouluun sitten vuoden alussa. Peruskoulun loppukokeiden tulokset julkaistiin jo mutta lukion loppukokeet tehneet nuoret jännittävät vielä kokeiden tuloksia ja miettivät jatkosuunnitelmiaan.

Pian saan taas kirjoitella kummeille uutisia heidän kummilapsiensa valmistumisesta ammattiin. Joulukuussa saamme mm. uusia kauneudenhoitajia, ompelijoita, kokkeja, mekaanikkoja ja sähkömiehiä. Tämä on aina hieno uutinen. Valitettavasti aina en pysty kuitenkaan kirjoittamaan kummeille vain hyviä uutisia, vaan välillä nuorillamme on todellisia haasteita elämässään. Muistetaan kaikkia näitä nuoria rukouksissamme.

Kuvassa on tuleva kauneudenhoitaja Emmah yhdessä diakonissa Margaretin kanssa. Emmah valmistuu joulukuussa ammattiin.

”Siinä on rakkaus- ei siinä, että me olemme rakastaneet Jumalaa, vaan siinä, että hän on rakastanut meitä ja lähettänyt Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi” 1 Joh.4:10

Orpotyön tiimin jäset tahtovat toivottaa työmme tukijoille hyvää joulua laulamansa laulun kautta.

Katso heidän joulutervehdyksensä tästä.

Levollista tulevaa adventinaikaa ja riemullista joulun juhlaa! Kiitos, että olet kulkenut kanssamme tämän vuoden. Kiitos kaikesta taloudellisesta tuesta sekä esirukouksista.

Siunausta elämään!

Maikki

Rukous- ja kiitosaiheita:
• Kiitetään uudesta työluvasta ja onnistuneesta siskon perheen vierailusta
• Sley:n taloudellinen tilanne
• Pyydetään lapsille virkistävää lomaa
• Muistetaan niitä hankkeen lapsia ja huoltajia, jotka sairastavat
• Yhteistyökirkkomme Kenian evankelisluterilainen kirkko
• Kiitetään kaikista orpolapsityön tukijoista
• Matongon orpokodin ja kummilapsihankkeen lapset ja työntekijät
• Kiitos terveydestä. Pyydetään varjelusta liikenteeseen
• Ihmisten joulun vietto kaikkialla maailmassa

Ps: Sley:n nettisivuilta löydät myös lähettien kirjoittamia blogeja. Kirjoitin yhden blogitekstin ja se löytyy tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti