keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Muutoksen tuulia Novosibirskissä

Tänä vuonna olemme saaneet nauttia lämpimästä ja kauniista syksystä. Viime vuonna jo lokakuun puolessa välissä satoi lunta, mutta tänä vuonna mittarin lukemat olivat lokakuussa vielä yli 20. Ensilumi satoi vasta marraskuun puolella. Syksyn arki on täyttynyt seurakunnan lämästä.Kirkkoherra Timurilla on monenlaisia ideoita siitä, kuinka tavoittaisimme uusia ihmisiä ja kuinka madaltaa kirkon kynnystä tavalliselle ihmisille. Yksi tällainen kokeilu oli vuokrata seurakuntamme tiloja yksityiselle päiväkodille ja esikoululle. Päiväkoti oli tiloissamme kuukauden, jonka jälkeen se muutti muualle, koska lapsia ei tullut riittävästi. Tämän koulukokeilun kautta tuli kuitenkin muutamia äitejä lapsineen tutustumaan seurakuntaan. Koulun lähtiessä tilat ovat nyt tyhjät. Timurilla on kuitenkin uusi idea kristittyjen opiskelijoiden asuntolasta. Katsotaan kuinka tämä suunnitelma etenee. Me parhaamme mukaan tuemme Timuria hänen työssään. Muistuttelemme myös , että uusien ihmisten kutsumisen lisäksi on äärimmäisen tärkeää
pitää huolta vanhoista seurakuntalaisia. Olemme pitäneet tärkeänä pitää kiinni joka lauantaisista seurakunnan yhteisistä kokoontumisista, jossa luemme Raamattua ja pureudumme johonkin hengelliseen teemaan. Myös naisten raamis kokoontuu kirkolla joka toinen viikko. Naisten kanssa valmistelemme jo joulukuun myyjäisiä.

Lapsityöntekijöiden koulutus

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna kokoontui Novosibirskissä jo toisen kerran peräkkäin Siperian rovastikunnan lapsityöntekijöiden koulutus. Koulutuksen veti Inkerin kirkon lapsi-ja nuorisotyön koordinaattori Elena Tatti Pietarista. Erityisen tärkeänä pidämme hänen osallistumistaan koulutuksen vetämiseen. Kurssin aikana hänen kokonaiskuvansa Inkerin kirkon laajuudesta tuli konkreettisemmaksi. Hän on pitänyt koulutusta Skypen välityksellä myös Siperian rovastikunnan lapsityöntekijöille, mutta kuinka eri asia onkaan kohdata kurssilaisia kasvokkain. Toivomme ja rukoilemme, että jatkossa koulutus voisi toteutua vuosittain. Novosibirskin seurakunnassa on nyt

kokemusta kurssin järjestämisestä ja Elenalla olisi halua jatkossakin tulla vetämään kurssia. Koulutuksesta saadut uudet ideat ja vertaistuki antavat uutta voimaa jatkaa tärkeää työtä lasten parissa.

Paluu Suomeen

Kesän jälkeen lasten koulu muutti väliaikaisiin tiloihin. Muutto uusin tiloihin on tuonut paljon haasteita. Meillä on syksyllä ollut vaikeuksia lasten koulunkäynnin kanssa. Vaikeudet näkyvät ja kuuluvat kotona, joten syksy on ollut monella tapaa raskas. Lasten hyvinvoinnin ja koko perheen jaksamisen vuoksi päätimme, että palaamme toistaiseksi Suomeen. Paluu Suomeen tapahtuu helmikuun loppuun mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme täällä seurakunnissa aloittaneet jo lähtöprosessin. Monenlaista työtä on tehty yhdessä, mutta nyt on aika paikallisten jatkaa ainakin toistaiseksi ilman meitä.

Omskin seurakunnassa kävimme koko perheen voimin sanomassa heipat. Omskissakin meillä on paljon ihania ystäviä ja edelleen se vanha koti, johon liittyy paljon muistoja.Rukoilkaa meille voimia ja johdatusta Suomeen asettumisessa. Olemme taas uuden äärellä.

Matka jatkuu!

Mari ja Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti