lauantai 7. maaliskuuta 2020

Marja Ochiengin lähettikirje 2.3.2020

Lämpimät terveiset lähettienkokokouksesta, jota saimme juuri viettää. Olemme saaneet Keniaan uuden lähettiperheen ja Gröhnit osallistuivat nyt perheenä ensimmäiseen yhteiseen lähettienkokoukseen. Muistetaan Gröhnin perhettä rukouksissamme. Lähettienkokouksessa on aina hyvä yhdessä pohtia tehtyä ja tulevaa työtä. Sley:n lähetysosastolta saimme kokoukseen mukaan Ari Lukkarisen. Olen toiminut nyt reilun vuoden työalavastaavana. Niinpä toimin lähettienkokouksen puheenjohtajana ja olin järjestänyt perinteisen tapaamisen kirkon johdon kanssa, johon osallistuin Arin kanssa lähettienkokouksen jälkeen. Työssämme Keniassa on monenlaisia kiitoksenaiheita mutta sitten myös niitä haasteita. Näistä molemmista on hyvä keskustella yhteistyökirkkomme johtajien kanssa. Viereinen kuva
on lähettienkokouksen kahvitauolta. Olen ottanut itselleni kymppikahvit sellaiseksi lepohetkeksi työn lomassa. Yritän silloin aina pitää taukoa työasioista ja miettiä ihan jotain muuta. Tälläkertaa kahvimaisemat olivat kyllä kohdillaan vieraillessamme pienellä muutaman tunnin retkellä Menengai kraaterilla lähettienkokouksen lomassa.

Yhteistyökirkkomme uusi arkkipiispa Joseph Ochola asetettiin virkaansa tammikuun lopulla Nairobissa. Sain olla mukana tuossa tilaisuudessa Sley:n edustajana välittämässä Sley:n virallisen tervehdyksen tilaisuuteen. Kuva tuosta ylhäällä on myös tästä tilaisuudesta. Viereisessä kuvassa Ocholan edeltäjä, eläkkeelle jäänyt arkkipiispa Obare pitää saatepuhettaan Ocholalle. Muistetaan heitä molempia rukouksissamme. Juhla järjestettiin kirkkomme päätoimiston parkkipaikalla sateisessa säässä.

Juhla oli kenialaiseen tapaan pitkä. Paikalla oli useita kuoroja ja monia puheita pidettiin. Juhla alkoi kulkueella portin ulkopuolelta, jolloin juhlaväki tuli kulkueena pihaan. Sitten ohjelmassa oli virkaan asettaminen ja tämän jälkeen oli messu. Messun jälkeen alkoi esittäytymiset sekä juhlatervehdykset ja puheet.

Orpolapsityössä olemme olleet monenlaisten haasteiden edessä. Kiitollisin mielin olemme saaneet olla lähettämässä nuoriamme uusiin kouluihin peruskoulun ja lukion jälkeen. Aina kuitenkaan asiat eivät suju niinkuin on suunniteltu ja valitettavasti useita nuoria jäi hankkeemme tuen piiristä pois alkuvuoden aikana. Toiveenamme olisi saada kaikille jonkintasoinen ammattitutkinto, mutta sääntöjemme puitteissa joskus joudumme tekemään toisenlaisia päätöksiä. Kummin kannalta tämä on aina ikävää kun yhteinen matka kummilapsen kanssa jää tavallaan kesken. Rukoustukea kaikki nykyiset ja entiset hankkeemme lapset tarvitsevat ja tämä yhteys jatkuu aina.

Olemme juuri valmistelemassa orpolapsihankkeen alumnitapaamista, joka pidetään Kisumussa maaliskuun lopulla. Olemme kutsuneet paikalle nuoria, jotka ovat olleet joskus orpolapsihankkeen tuen piirissä. Toiveenamme on, että viesti on tavoittanut mahdollisimman monen nuoren ja että heistä mahdollisimman moni pääsisi tulemaan paikalle. Tästä tapaamisesta sitten seuraavassa kirjeessäni mutta haluan jättää tämän tapaamisen järjestelyt ja itse tapaamisen rukousaiheeksi teille.

Vapaa-ajallani olen innokas kuntosalilla ja erilaisissa jumpissa kävijä. On ollut myös hienoa seurata parvekkeelle istuttamieni kasvien kasvua. Vuodenvaihteessa sain korjata parvekelaatikoista avomaankurkkua ja sitä riitti säilöttäväksi asti. Mansikoissani on pieniä raakileita ja paprikasatoa myös odottelen. Muutaman tomaatin olen myös saanut parvekkeeltani ja pillisipulia riittää. Tämä pieni puuhastelu on mielekästä vastapainoa työhön. Lämmin kiitos kaikesta tuesta työllemme. Siunausta kevät-talvipäiviin!

”Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen hänen kauttaan Jumalaa,Isäämme”
Kol 3:17

Maikki

Rukous- ja kiitosaiheita:

• Yhteistyökirkkomme Kenian evankelisluterilainen kirkko
ja erityisesti kirkon pääsihteeri Lemosi ja arkkipiispa Ochola
• Alumnitapaaminen
• Gröhnin perhe
• Sley:n taloudellinen tilanne
• Kiitetään kaikista orpolapsityön tukijoista
• Matongon orpokodin ja kummilapsihankkeen lapset ja työntekijät
• Kiitos terveydestä. Pyydetään varjelusta liikenteeseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti