torstai 27. joulukuuta 2018

Syksyn 2018 kuulumisia Siperian suunnalta

“Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään.”
Ps. 126:5-6

Novosibirsk

Paljon on tapahtunut viimeisen rukouskirjeemme jälkeen. Novosibirskissa elämme uusien ideoiden aikaa. Kirkkoherramme Timurin kanssa on hyvä kokeilla uusia ja erilaisia toimintamuotoja seurakunnassa. Yhtenä hyvänä esimerkkinä olivat viime viikonlopun joulumyyjäiset. Kun aloimme alkusyksystä ideoimaan tapahtumaa, Timurin vastaus oli ” En tiedä miten sellainen järjestetään, enkä oikein ymmärrä miksi, mutta tehdään vaan. Haluan oppia ja ymmärtää”. Ja niin me yhdessä aloimme järjestää tapahtumaa. Timur ja Markus harjoittelivat laulun, jonka he esittivät myyjäisten keskellä.

Timur piti pienen puheen joulusta ja joulun sankarista Jeesuksesta. Erityisesti iloitsimme, että tätä puhetta oli seurakuntalaisen joukossa kuuntelemassa myös niitä jotka olivat ihan ensimmäistä kertaa kirkolla. Näin joulumyyjäiset saivat olla kutsumassa ihmisiä evankeliumin äärelle.

Sielunhoitokurssi

Joulukuun alussa pastori Petri Välimäki oli pitämässä sielunhoitoseminaaria Novosibirskissa. Tämä viikonloppu kokosi reilut parikymmentä osallistujaa eri seurakunnista myös muista kirkkokunnista. Sielunhoito on erityisen tärkeä tässä kulttuurissa, jossa ihmisen pitää pärjätä suurienkin vaikeuksien keskellä. Tammikuussa olisi tarkoitus vielä aloittaa sielunhoitoryhmä lähettitoverimme Saaran johdolla. Rukoillaan, että tähän ryhmään olisi tulijoita.

Omskin kuulumisia

Nyt on aihetta kiitokseen! Kaksi tyttöä Lidia ja Lilja, muuttivat syksyllä Orlovkan kylästä Omskiin opiskelemaan. He ovat nyt syksyn ajan käyneet säännöllisesti Omskin seurakunnan jumalanpalveluksissa ja nuorten illoissa, joita olemme pitäneet syksyn aikana Omskissa. He ovat myös lähteneet diakoni Valerin kanssa Omskin lähikyliin pitämään lapsille pyhäkoulua. Miten ja miksi juuri he tahtovat palvella näin? He ovat niitä, jotka ovat itse saaneet olla mukana Markuksen ja Valjan kerhossa, kesän leireillä ja pienillä viikonloppu leireillä Omskissa. He ovat saaneet kasvaa uskoon ja haluavat jakaa tästä myös muille. Mari on saanut viime vuosien ajan varustaa Valjaa lapsityöhön ja nyt Valja puolestaan saa varustaa näitä tyttöjä, auttaa ja opettaa pitämään pyhäkoulua, erilaisia leikkejä ja askarteluja. Iloitsemme tästä pienestä mutta tärkeästä alusta. Merkki siitä, että työllämme on jatkuvuutta.

Tulkoon Joulu

Joulu lähestyy. Tänäkin jouluna jaamme lapsille joululahjoja lasten tuberkuloosisairaalassa ja -parantolassa ja Karasevon kylän koululla. Erityisesti saamme iloita, siitä että pääsemme lasten sairaalaan ja kylän kouluun kertomaan lapsille evankeliumia nukketeatterin avulla. Nukketeatterissa seikkailevat erilaiset eläimet, jotka kuulevat suuresta ihmeestä. Hiiri haluaa ottaa selvän mistä on kysymys ja niin he yhdessä päätyvät seimen äärelle Jeesus lapsen luokse. Kiitos kulunestä vuodesta, rukouksista, vierellämme kulkemisesta, posteista, taloudellisesta tuesta. Ilman teitä ystävät emme voisi täällä palvella.

Siunattua joulua ja alkavaa uutta vuotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti