keskiviikko 4. marraskuuta 2020

Takaisin työkentälle jälleen

 Hei kaikki ystäväseurakunnissani!

 

Seitsemän kuukautta on kulunut siitä, kun lensin Kisumusta Suomeen. Jokainen on tämän korona-ajan kokenut omalla tavallaan ja monenlaisia haasteita ja iloja on mahtunut tähän aikaan. Valitettavasti koronatilanne jatkuu koko maailmassa edelleen. Työni suhteen piti tehdä joku ratkaisu Sleyn kanssa ja olemme päätyneet nyt siihen ratkaisuun, että lennän takaisin Keniaan maanantaina 2.11.



Kenian koronatilanne ei ole sen parempi kuin keväällä sieltä lähtiessäni, itseasiassa koronatilastot ovat melko synkät ja ne eivät kerro edes koko totuutta. Keväällä Sleyn evakuointipäätökseen vaikutti se, että maa sulki rajansa määrittämättömäksi ajaksi. Melko pitkään kansainväliset lennot olivatkin pysähdyksissä, vasta elokuussa rajat avattiin uudelleen. Nyt maahan taas pääsee lentämään ja sieltä pääsee myös pois. Sisarlähetysjärjestön (Slef) väki palasi Keniaan joitain viikkoja sitten ja osa heistä asuu samassa pihassa kuin minä. Heiltä olen kuullut arjesta Keniassa, mikä tulee olemaan hyvin erilaista kuin sieltä pois lähtiessäni. Terveydenhuoltojärjestelmän kestävyys myös mietityttää itseäni. Monenlaisia kysymyksiä mielessäni siis on. Pyydänkin esirukousta matkalle ja Keniassa oloon. Että saisin pysyä terveenä ja että työtä olisi mahdollista tehdä turvallisesti. Myös vapaa-ajan viettoon pyydän esirukousta, että se saisi virkistää vaikka olosuhteet ovat hyvin erilaiset.

Tämä työkauteni on päättymässä heinäkuun lopulla ja tämän vuoksi minulla onkin jo paluulento Suomeen olemassa. Olen tulossa kotimaankaudelle huhtikuun lopulla ja sitten toukokuun puolenvälin jälkeen aloitan seurakuntakierroksen, jota sitten teen kesäkuun loppupuolelle saakka. Tämä jo nyt teille tiedoksi, jos suunnittelette jotain lähetystapahtumaa touko-kesäkuulle. Mielelläni tulen vierailulle tilanteiden niin salliessa. Työn jatkosta minulla ei ole vielä tietoa. Kun palaan Keniaan, käyn yhteistyökirkkomme (ELCK) johdon kanssa keskustelun työni tulevaisuudesta.


Nämä kaikki haluan jättää teille rukousaiheeksi. Lämmin kiitos teille kaikesta tuesta työllemme Keniassa!


Siunausta teille kaikille syys-talvipäiviin!


Terveisin

Maikki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti