maanantai 4. joulukuuta 2017

Syksyn kuulumisia Novosibirskistä

Talven pakkaset ovat alkaneet. Viime viikolla pakkasta oli jo -25. Onneksi myös aurinko on alkanut paistaa. Täällä marraskuu ei todellakaan tunnu synkältä ja pitkältä vaan päinvastoin tuntuu, että syksy on takana häikäisevä talvi on alkanut. Me ainakin nautimme kunnon talvesta. Lokakuussa kävimme Suomessa uusimassa viisumit. Samalla reissulla Markus vieraili muutamissa seurakunnissa ja saimme hoidettua lasten lääkäri- ja kouluasioita. Perheen ja suvun kesken saimme myös viettää Marin veljen häitä. Olimme otettuja, kun häitä järjesteltiin niin, että olemme siihen aikaan Suomessa muutenkin. Kiva oli tavata monia sukulaisia pitkästä aikaa.

Ennen paluutamme Novosibirskiin Markus vihittiin papiksi Keltossa 22.10. Siperian rovastikunnan palvelukseen. Vihkimisen suoritti Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi. Avustajina toimi Siperian rovastikunnan rovasti Ville Melanen ja Pietarin rovastikunnan rovasti Ivan Hutter. Suomessa ollessammme sairastuimme kukin vuorollamme entero-rokkoon. Tämän jälkitautina Mari sairastui vielä saman viruksen aiheuttamaan aivokalvontulehdukseen, joten ensimmäiset viikot taas täällä Novosibirskissa meni Marin osalta vain toipumiseen. Kiitos Jeesus, että olemme nyt kaikki taas terveitä.

Seurakunnan uutisia

Novosibirskin seurakunnassa eletään jännittäviä aikoja. Pitkään on jo puhuttu kirkkoherran vaihdosta. Joulukuussa Inkerin kirkon kirkkohallitus päättää, kuka jatkaa seurakunnan kirkkoherrana. Seurakuntamme diakoni Timur Pamjatnyh:ia on kaavailtu uudeksi kirkkoherraksi. Tulevat muutokset herättävät tietysti monenlaisia tunteita ja ristiriitojakin seurakunnassa. Pyydämmekin siis erityistä rukousta Novosibirskin seurakunnan puolesta. Rakkautta ja rauhaa seurakuntalaisten välille ja yhteistä näkyä seurakunnan rakentamiseen. Jumalan tahto tapahtukoon tässäkin asiassa.

Hyvän mielen -lahjakeräys

Joulu lähestyy.. Moni jo varmaankin miettii kuinka voisi jouluna ilahduttaa työkavereita, ystäviä ja perhettä. Haluaisitko suoda ilon myös pienelle lapselle Siperiassa? Tässä kuvassa on iloisia lapsia Siperiasta. He ovat juuri jokainen saaneet joululahjan. He sairastavat tuberkuloosia ja sen vuoksi he asuvat nyt Novosibirskilaisessa tuberkuloosiparantolassa. Monille lapsista lahja voi olla ainut joululahja. Parantolassa asuu monia lapsia, joilla on vaikea perhetilanne ja lapsen parannuttua seuraava koti lapselle onkin monesti lastenkoti. Inkerin kirkko Novosibirskissa muistaa näitä lapsia syntymäpäivänä ja jouluna. Sairaaloita ja parantoloita on monia ja lahjoja jaetaan useita satoja. Tänäkin jouluna lahjoitamme näille lapsille joululahjoja. Nyt sinulla on myös mahdollisuus auttaa ja osallistua. Ostamalla lahjan annat ilon ja hyvän mielen pienelle lapselle Siperiassa. Lahjoittamasi raha lahjaan menee varmasti perille. Me Markus ja Mari Aitamäki, olemme itse ostamassa, paketoimassa ja toimittamassa lahjoja lapsille yhdessä Novosibirskin seurakunnan työntekijöiden kanssa. Voit lahjoittaa Hyvän mielen -lahja nettisivuston kautta tai tilisiirron kautta. Kiitos lahjastasi.

Vastaanottaja: Suomen Ev.lut. Kansanlähetys.
Tili: NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25, Viite: 71055

Siunattua adventinaikaa
Markus ja Mari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti